Pennut

Meillä on pentuja! Kukkatarhan H-pentue syntyi 8.4.2017 ja I-pentue 24.4.2017.

H-pentue
Isä Kukkatarhan Fabus, emo Boliviliki Arwen. Fabbe ja Aura saivat neljä pentua, suklaatäplikkään tytön ja pojan ja kaksi kanelitäplikästä tyttöä. Kaikki pennut on varattu. Pojalla ilmeni pariviikkoisena lattarinta, joten se kasvoi alkuun hieman muita hitaammin, mutta ensimmäisillä rokotuksilla reilun 8 viikon iässä eläinlääkäri arvioi, että pennun kehityksestä tai terveydestä ei ole enää huolta ja se voi elää normaalia kissan elämää.

I-pentue
Isä Northalla Sunlight, emo Brenda Tigrillo. Pentue on sekä isä-Samun että emo-Maisan toinen, Samu oli myös Kukkatarhan G-pentueen isä ja Maisa E-pentueen emo. I-pentueessa on viisi hopeatäplikästä pentua, kaksi tyttöä ja kolme poikaa. Kaikki pennut on varattu. Pennut syntyivät ja kasvavat Nummelassa.

Edelliset pentueet, jotka eivät ole (vieläkään) saaneet omia alasivujaan, koska vähäistä aikaa on priorisoitu kissoista raportoimisen sijasta kissojen rapsutteluun:
G-pentue: emo Boliviliki Arwen, isä Northalla Sunlight, hopeatäplikäs poika, hopeasavu tyttö ja hopeasavu poika.
F-pentue: emo Kukkatarhan Eulophia, isä Uniikki Morfeus, kanelitäplikäs poika, kaksi suklaatäplikästä poikaa, suklaatäplikäs tyttö.


Kukkatarhan litter E with mom Maisa (Brenda Tigrillo).


Pennut luovutetaan uusiin koteihin aikaisintaan noin 14 viikon iässä, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina, kahteen kertaan rokotettuina ja asianmukaisesti madotettuina. On tärkeintä, että kissat saavat hyvät kodit lemmikkeinä. Näyttelyissä käymiseenkin kannustamme kissan ja omistajien voimien mukaan, mutta pakollista se ei missään nimessä ole. Kissat myydään sisäkissoiksi, mutta ulkoiluttaminen valvotusti, esimerkiksi valjaissa tai ulkotarhassa, on oikein suotavaa. Pennut saavat mukaansa kirjalliset ja suulliset hoito-ohjeet, ruokaa, leluja ja valokuvia pentuajalta. Kasvattaja liittää uuden omistajan tämän niin halutessa ensimmäiseksi vuodeksi Ocicat ry:n ja Uudenmaan rotukissayhdistyksen jäseniksi. Lisäksi neuvomme ja vastailemme kysymyksiin aina tarvittaessa.


Myös sijoitus on joidenkin pentujen kohdalla mahdollinen. Tällöin tarkat ehdot sovitaan erikseen tapauskohtaisesti, mutta periaatteena on, että pennusta maksetaan huomattavasti vähemmän tai pelkkä panttimaksu ja sijoituskoti sitoutuu käyttämään kissaa jalostuksessa kasvattajan ohjeiden ja suunnitelmien mukaisesti. Pentu on aluksi sekä kasvattajan että sijoituskodin nimissä, ja kun siitoshommat on hoidettu, kissa siirtyy kokonaan sijoitusperheen omistukseen ja mahdollinen panttimaksu palautetaan. Naaraan kohdalla sijoitus tarkoittaa 1-2 pentuetta, jotka voivat syntyä joko kasvattajan luona tai sijoituskodissa, uroksen kohdalla sitä, että urosta pidetään leikkaamattomana sen aikaa, että se on ollut 1-3 pentueen isäkissana. Kerrothan hyvissä ajoin, jos olet kiinnostunut sijoituspennusta. Jokaisesta pentueesta ei tule sijoituskissoja, mutta kasvattajan luo ei kovin paljon kissoja mahdu, joten kasvatustyölle sijoituskodit ovat arvokas apu ja mahdollisuus jatkaa kasvatustyötä.