Pennut

Meillä on pentuja! G-pentue syntyi 5.6. Lisätiedot toistaiseksi blogista. Kaikki pennut on nyt varattu.

Edellinen pentue, F-pentue, syntyi 18.3.2016. Vanhemmat ovat Kukkatarhan Eulophia ja Uniikki Morfeus. Pentueessa on suklaatäplikäs tyttö Kukkatarhan Fritillaria, kanelitäplikäs poika Kukkatarhan Ficus ja kaksi suklaatäplikästä poikaa, Kukkatarhan Fagus ja Fraxinus. Lisätietoja ja kuvia pennuista blogissa.


Kukkatarhan litter E with mom Maisa (Brenda Tigrillo).


Pennut luovutetaan uusiin koteihin aikaisintaan noin 14 viikon iässä, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina, kahteen kertaan rokotettuina ja asianmukaisesti madotettuina. On tärkeintä, että kissat saavat hyvät kodit lemmikkeinä. Näyttelyissä käymiseenkin kannustamme kissan ja omistajien voimien mukaan, mutta pakollista se ei missään nimessä ole. Kissat myydään sisäkissoiksi, mutta ulkoiluttaminen valvotusti, esimerkiksi valjaissa tai ulkotarhassa, on oikein suotavaa. Pennut saavat mukaansa kirjalliset ja suulliset hoito-ohjeet, ruokaa, leluja ja valokuvia pentuajalta. Kasvattaja liittää uuden omistajan tämän niin halutessa ensimmäiseksi vuodeksi Ocicat ry:n ja Uudenmaan rotukissayhdistyksen jäseniksi. Lisäksi neuvomme ja vastailemme kysymyksiin aina tarvittaessa.


Myös sijoitus on joidenkin pentujen kohdalla mahdollinen. Tällöin tarkat ehdot sovitaan erikseen tapauskohtaisesti, mutta periaatteena on, että pennusta maksetaan huomattavasti vähemmän tai pelkkä panttimaksu ja sijoituskoti sitoutuu käyttämään kissaa jalostuksessa kasvattajan ohjeiden ja suunnitelmien mukaisesti. Pentu on aluksi sekä kasvattajan että sijoituskodin nimissä, ja kun siitoshommat on hoidettu, kissa siirtyy kokonaan sijoitusperheen omistukseen ja mahdollinen panttimaksu palautetaan. Naaraan kohdalla sijoitus tarkoittaa 1-2 pentuetta, jotka voivat syntyä joko kasvattajan luona tai sijoituskodissa, uroksen kohdalla sitä, että urosta pidetään leikkaamattomana sen aikaa, että se on ollut 1-3 pentueen isäkissana. Kerrothan hyvissä ajoin, jos olet kiinnostunut sijoituspennusta. Jokaisesta pentueesta ei tule sijoituskissoja, mutta kasvattajan luo ei kovin paljon kissoja mahdu, joten kasvatustyölle sijoituskodit ovat arvokas apu ja mahdollisuus jatkaa kasvatustyötä.