Kissat‎ > ‎

Kastraatit

Kukka, SP & SC Moosegrove Orqideas DoiradasKukka on suklaatäplikäs ocicatnaaras, syntynyt 11.4.2009. Sukutaulu on täällä. Kukka on kissalamme kantanaaras, joka steriloitiin tammikuussa 2012. Kukka on erittäin kiltti, reipas, seurallinen ja kaunis ocityttö. Kukalla on erittäin hieno, lyhyt, lämpimänsävyinen suklaatäplikäs turkki ja erinomainen kontrasti. Kroppa on sopivan pitkä ja täyttä lihasta, aivan missin mitoissa. Tästä todisteena on Miss Mikkelin titteli Kes-Kisin esittelynäyttelystä keväältä 2013. Kukka on yleensä ovella vastassa vieraitakin, onhan se kivaa, kun tulee lisää leikittäjiä. Matkustelu niin henkilöautossa kuin bussissakin on Kukalle tuttua puuhaa. Kyläilypaikoissa ja näyttelyissäkin Kukka käyttäytyy aina hienosti. Kukka asustaa tällä hetkellä pääsääntöisesti Mikkelissä poikiensa Pekan ja Pellen seurana, Armi kun ei enää oikein täpläkissoja suvaitse. 

Kukka oli 2013 Suomen Kissaliiton 3. paras siitosnaaras kategoriassa 3.
Kukka oli 2013 Ocicat ry:n paras kastraattinaaras.
Kukasta tuli Supreme Champion tammikuussa 2012 ja Supreme Premior elokuussa 2013.
Kukka oli 2012 Suomen Kissaliiton 3. paras siitosnaaras kategoriassa 3.
Kukka oli 2012 Ocicat ry:n paras kastraattinaaras.
Kukka oli 2012 Ocicat ry:n 3. paras siitosnaaras.
 

Armi, IP Starstruck's Fortunata

    


Armi on ensimmäinen kissamme, eli syypää koko kissainnostukseemme. Armi on venäjänsininen kastraattinaaras, syntynyt 28.12.2008. Sukutaulu on täällä. Armilla on kova kehräysääni ja vienon vivahteikas jutteluääni, joita se ei säästele. Aamuisin Armilla on tapana matkustella isännän olkapäillä. Armi on myös emännän luotto-opiskelukissa, joka jaksaa köllöttää sylissä pitkiäkin aikoja emännän opiskelutuokioiden aikana. Armi on yleensä oikein kiltti ja hyväkäytöksinen, mutta jos asiat eivät suju sen mielen mukaan, se osaa myös pitää aikamoista meteliä kokemistaan vääryyksistä. Valitukset ovat kuitenkin pelkästään verbaalisia, sillä Armi on hyvin rauhaa rakastava ja konflikteista vetäytyjä. Vaikka Kukka hankittiin alun perin Armille kaveriksi, ensimmäinen kissakuningattaremme päätti syksyllä 2012, että haluaisi olla ainoa kissa. Siksi russityttömme onkin Helsingin kotimme ainoa vakituinen kissa-asukki tällä hetkellä. Armi on todellinen Best In Sofa, vaikka on se ollut kertaalleen Best In Showkin (Tallinnassa 23.2.2013!).

Pelle, SP Kukkatarhan Bombax


Pelle asuu veljensä Pekan kanssa Mikkelissä yhteisomistuksessa kasvattajansa äidin Aira Häkkisen kanssa. Pelle on komea ruskeatäplikäs kastraattipoika, joka rakastaa leikkimistä, narulelujen perässä hyppimistä ja ulkoilua tarhassa. Pelle on todella vilkas, "Pelle Miljoonajalka", joka seurailee koko ajan ihmisten puuhia ja osallistuu kodin arkeen kaikessa, mitä tehdään. Pelleä eivät imurointi tai innosta kiljuvat lapset häiritse, Pelle vain nauttii, kun ympärillä tapahtuu. Eläinlääkärissäkin tämä poika tulee reippaasti itse pois boksistaan paikkoja tutkimaan. Ainoastaan muiden kissojen rähinä saa Pellen välillä pelokkaaksi, minkä takia sitä näyttelyissä välillä vähän jännittää. Menestystäkin on välillä jännityksestä huolimatta tullut, olihan Pelle Best In Show kastraattiuros 29.4.2012 Helsingissä Rurokin näyttelyssä ja 17.8.2014 Tallinnassa.

Pellestä tuli tammikuussa 2015 Supreme Premier.
Pelle oli 2014 Ocicat ry:n 2. paras kastraattiuros.
Pelle oli 2012 Ocicat ry:n 2. paras kastraattiuros.

Pekka, SP Kukkatarhan Borago


Sinitäplikäs Pekka on iso kastraattipoika, veljensä Pellen tapaan hyvin kiltti ja reipas. Kaksikosta Pekka on rauhallisempi ja itsenäisempi tutkijaluonne, mutta silti seurallinen ja ihmisrakas. Pekka tekee asiat perusteellisesti eikä turhia hötkyile. Kun Pekka syö, se keskittyy vain syömiseen, ja kun se nukkuu, se nukkuu tuntitolkulla, kunnes on levännyt riittävästi ja valmis illan puuhasteluihin. Pekka tykkää ulkoilusta tarhassa niin kesällä kuin talvellakin sekä loikoilusta uunin pankolla. Erityisen kivaa on seurata lintujen touhuja lintulaudan alta. Pekan kanssa on ollut hyvin mukavaa käydä näyttelyissä, mutta SP:n tittelin saavuttamisen jälkeen Pekka on saanut jäädä pääsääntöisesti hommasta eläkkeelle. Pekalla näyttelyt ovat ajoittain "cat show"n sijaan "cat hide", Pekka kun tykkää aina kuljetusboksissa ja näyttelyhäkissä kaivautua kaikkien vällyjen alle. Kun pojan sieltä sitten kaivaa esille, niin silloin poika esittää itsensä todella reippaasti ja hienosti.

Pekka oli 2013 Ocicat ry:n paras diluutiokissa.
Pekka oli 2013 Ocicat ry:n 2. paras kastraattiuros.
Pekasta tuli Supreme Premior Kuopiossa 8.12.2013.
Pekka oli 2012 Ocicat ry:n 2. paras diluutiokissa.
Pekka oli 2012 Ocicat ry:n 3. paras kastraattiuros.
Pekka oli 2011 Ocicat ry:n 3. paras pentu.
Comments